woensdag 8 januari 2014

Games en entertainment: Candy Crush Saga


Men is bij de media aan het juiste adres voor alles wat je maar kunt bedenken. En zo ook voor games en entertainment. Om meer te vertellen over games en entertainment maak ik gebruik van  ’s werelds bekendste game dat op dit moment door miljoenen mensen online gespeeld wordt: Candy Crush Saga.

Candy wat?
Candy Crush Saga is een immens verslavende game die half mobiel gamend Nederland in zijn greep houdt. Het spelen van Candy Crush Saga gaat als volgt: het is de bedoeling zoveel mogelijk levels te halen door verrassende combinaties met snoepjes te maken. Een soort drie op een rij met snoepjes. In het ene level speel je om zoveel mogelijk punten te halen en in een ander level moet je weer alle gelatine wegspelen. Het is de kunst om diverse combinaties  van snoepjes te maken die je helpen bij het behalen van een level.
Ik moet toegeven, zelf ben ik ook een echte Candy Crusher. En alle Candy Crushers weten het: elke dag een level verder komen is een must. Games dagen je  uit om verder te komen dan je nu bent. Elke game heeft zijn unieke vormgeving en technologische voordelen, waardoor jij als speler geen genoeg van het spel krijgt.

Hoe maakt Candy Crush gebruik van de media?
Candy Crush Saga werd gelanceerd in april 2012 en was toen alleen op het social media platform Facebook te spelen. In november 2012 werd het mogelijk om het spel via smartphones en tablets te spelen.

Deze game wordt heel veel met vrienden gespeeld. Vrienden op Facebook schenken elkaar bijvoorbeeld levens of extra zetten om het level te behalen. Hierbij speelt de sociale factor een grote rol. Games hebben altijd al een sociale component gehad, maar dankzij de technische ontwikkelingen is het veel meer geaccepteerd om Candy Crush online met vrienden te spelen.

Het spel is geheel gratis te downloaden, maar geeft de gebruiker de mogelijkheid om gebruik te maken van Freemium apps. Wanneer men zo in het spel zit en het spelplezier stuit op een obstakel, dan is voor 99 cent al snel een Freemium App gekocht om het level toch te behalen. Hier zit dus een klein addertje onder het gras, maar Candy Crush Saga verdient hier wereldwijd erg veel geld mee.

Feiten en cijfersOndanks de game-ontwikkelaar King Games de omzetgegevens niet publiceert, zijn er door een aantal deskundigen toch feiten en cijfers te vinden in de media.

  • Game-ontwikkelaar King Games heeft in november 2013 bekendgemaakt dat het puzzelspel meer dan 500 miljoen keer is gedownload. 
  • Per dag worden er over de hele wereld meer dan een miljard potjes Candy Crush gespeeld.
  • Maandelijks verdient King Games € 250.000 aan gebruikers in Nederland.
  • King Games is tien jaar geleden opgericht in Stockholm en heeft kantoren in  London, Hamburg, Stockholm, Malmö, Barcelona, Malta, Bucharest and San Francisco.
  • Het bedrijf heeft het afgelopen jaar 500 miljoen dollar verdiend en gaat binnenkort naar de beurs.
  • King Games richt zich nu op de mogelijkheid Candy Crush op Smart TV’s te lanceren.
  • Candy Crush Saga staat in de top vijf populairste games van 2013.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten